Tamplaria din lemn a fost folosita de oameni inca din cele mai vechi timpuri si este inca foarte apreciata. Desi lemnul are proprietati incredibile, atunci cand este folosit in starea lui naturala poate sa aiba o serie de neajunsuri, cum ar fi faptul ca isi schimba forma in timp. Din fericire, producatorii de tamplarie au gasit o solutie excelenta care sa imbine toate avantajele lemnului cu avantajele oferite de tamplaria din PVC sau din aluminiu: lemnul stratificat.
Ce este lemnul stratificat?
Este un lemn obtinut prin lipirea unor scanduri subtiri, care sunt bine uscate si prelucrate in asa fel incat sa nu aiba noduri si imperfectiuni. Scandurile sunt lipite intre ele prin rasini si sunt stranse foarte bine in prese speciale. In urma acestui proces rezulta profile cu proprietati foarte atractive, care pot oferi o izolare termica si fonica excelenta, arata bine si nu prezinta riscul de deformare.
Lemnul stratificat poate sa fie folosit in foarte multe situatii: la tamplaria pentru geamuri, la realizarea usilor de interior sau de exterior, la realizarea de parchet, etc.
Cat de eficient este lemnul stratificat pentru usile de intrare?
Desi investitia intr-o usa din lemn stratificat poate parea destul de mare, avantajele pe care aceasta le ofera sunt uriasa.
Primul avantaj si cel mai evident este cel al aspectului. Lemnul stratificat este elegant si reuseste sa se evidentieze printr-o fibra naturala foarte placuta. NU este sigurul motiv pentru care trebuie luat in calcul insa. Exista o multime de alte avantaje care te pot convinge ca este cea mai buna alegere:
-
Usile de intrare din lemn stratificat sunt foarte rezistente si dure. Acestea fac fata foarte bine eventualelor socuri fizice si de asemenea, fac fata umezelii, schimburilor bruste de temperatura si a altor factori naturali;
-
Reparatiile se fac usor. In cazul in care usa din lemn stratificat se strica, reparatiile sunt usor de realizat, in comparatie cu alte tipuri de tamplarie;
-
Materialul este unul ecologic, ce protejeaza natura. Este un mare avantaj intr-o societate in care poluarea devine o problema foarte greu de tinut sub control;
-
Este un material stabil, indiferent de anotimp. Spre deosebire de lemnul masiv, nu se dilata, facand fata fara probleme schimburilor de temperatura;\
-
Izoleaza foarte bine din punct de vedere fonic si termic, contribuind la confortul din locuinta.
Este adevarat ca pretul poate sa fie trecut pe lista cu dezavantaje, costurile necesare pentru realizarea unei usi din lemn stratificat fiind ceva mai mari decat cele necesare pentru o usa din PVC sau din aluminiu. De asemenea, o astfel de usa are nevoie de intretinere pentru a-si pastra proprietatile in timp.
Cu toate acestea, investitia intr-o usa de lemn stratificat este una inteligenta si poate aduce confort si economii pe termen lung. Daca vrei sa nu dai gres atunci cand cumperi astfel de ferestre, cei de la Holze Design Industry srl iti pun la dispozitie cele mai bune materiale din domeniu si de asemenea, iti ofera toate informatiile de care ai nevoie.