Care sunt cele mai importante surse alternative de energie electrica?

Desi nu ii acordam prea multa atentie, considerand-o a fi ceva ce ni se cuvine, energia electrica este unul dintre cele mai importante elemente ale vietii noastre. Multumita ei avem lumina atunci cand se intuneca, ne bucuram de dispozitive moderne cum ar fi telefoanele si computerele, putem pastra mancarea proaspata pentru mai multa vreme, putem urmari ultimele noutati din lume si chiar ne putem deplasa dintr-o parte in alta cu viteze ametitoare.

Majoritatea caselor sunt conectate la energie electrica furnizate de companii de stat sau de companii private foarte mari, insa exista situatii in care furnizorul are probleme si intrerupe curentul electric pentru cateva ore sau pur si simplu, exista inca zone in care conectarea la energie electrica este foarte costisitoare. In astfel de situatii, cea mai buna solutie este sa se caute alternative.

Care sunt cele mai uzuale alternative la furnizorul clasic de energie electrica?

  1. Generatoare electrice. Desi functioneaza cu combustibil lichid si nu sunt tocmai o solutie verde, foarte multi oameni opteaza pentru generatoare electrice atunci cand trebuie sa gaseasca o solutie alternativa de curent. Acestea sunt ieftine, sunt usor de exploatat, pot fi mutate cu usurinta dintr-o parte in alta si daca sunt alese corect, pot alimenta  o intreaga locuinta fara probleme. Generatoarele electrice functioneaza fie cu motorina, fie cu benzina si pot fi achizitionate cu preturi ce incep de la cateva sute de lei si ajung la cateva mii de lei, conform ofertei celor de la azrMag.ro
  2. Panourile fotovoltaice. Sunt din ce in ce mai populare si reusesc sa ofere energie verde, la costuri mici. Din pacate, achizitia panourilor este destul de costisitoare, ceea ce ii indeparteaza pe multi de aceasta solutie. Un panou fotovoltaic reuseste sa converteasca lumina solara in electricitate si poate fi montat pe acoperisul oricarei case.
  3. Turbinele eoliene. Nu sunt chiar atat de populare, insa reprezinta o alternativa foarte buna pentru cei care isi doresc o locuinta autonoma. Instalarea turbinelor este ceva mai dificila, deoarece trebuie sa fie puse pe stalpi introdusi in fundatii de beton, insa odata ce sunt instalate, functioneaza singure si nu au nevoie de intretinere. O turbina eoliana poate sa acopere nevoile utilizatorilor casnici, insa nu este potrivita chiar in orice zona. Exista zone in care vantul nu are puterea sa ofere suficienta energie;

Desi toate cele 3 variante sunt excelente, cea mai accesibila ramane cea a generatoarelor de curent electric, in conditiile in care acestea pot fi achizitionate ieftin si pot fi puse in functiune oriunde, fara nevoi speciale de instalare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *