Iti place sa te relaxezi atunci cand bei o bautura fina de calitate si fumezi un trabuc sau tigari de foi? Este necesar sa stii cum anume poti “asorta” gusturile pentru ca acestea sa fie unele greu de intalnit si care sa te surprinda intr-un mod placut. Insa atunci cand nu ai mai asociat niciodata un trabuc cu o bautura, va trebui sa cercetezi inainte pentru a stii care este cea mai buna alegere.
Vestea buna este ca exista mai multe tipuri de bauturi potrivite pentru acest obicei: whisky, rom, coniac sau chiar si vin si tequila. Printre bauturile pe care nu le poti asocia cu trabucurile pentru ca nu vor da un gust atat de placut sunt ginul, vodca si alte spirtoase albe.
Cum combini mai exact trabucurile sau tigarile de foi cu aceste bauturi?
Regula de baza este ca ar trebui sa incepi prin potrivirea corpului fumului cu cel al bauturii. Termenul de “corp” este atribuit nu numai tariei, cat si complexului de elemente ce pot determina greutatea si profunzimea aromei care se resimt atunci cand se gusta.
Trabucurile care au un gust proeminent tind sa se potriveasca cel mai bine cu whisky-uri cu arome complete si care ies in evidenta. Trabucurile mai usoare adesea functioneaza bine cu whisky-uri mai usoare. Orice dezechilibru dintr-un element il poate pune in umbra pe celalalt si sa ratezi o experienta unica.
Cu toate acestea, este o regula care te va ajuta sa eviti greselile. Notele amare si acre au nevoie de arome dulci si sarate pentru a le tempera. La randul lor, cele din urma castiga interes din partea primului.
Anumite persoane aleg o combinatie intre bautura si trabucuri in functie de culoare: toate sunt maro. In general, whisky-urile de pe tot globul sunt alegeri excelente pentru aceasta combinatie. Rom-ul poate fi si el potrivit, dar trebuie ales asa cum trebuie. Daca preferi vinul, alege unul cu arome din belsug (port sau vermut).
Whisky bourbon – cum se potriveste cu trabucul
Acest tip de whisky reprezinta alegerea ideala pentru a putea sa il asortezi cu un trabuc. Notele de aroma tipica ale whisky-ului precum sirop de artar, miere, caramel, nuci, lemn si fructe, garanteaza practic gasirea unor arome complementare intr-un trabuc. Bourbon aduce dulceata necesara a trabucurilor mai puternice, in timp ce trabucurile chiar mai blande pot in general sa se ridice la acest nivel.
Vin – cum se potriveste cu trabucul
Desi poate crezi ca vinul nu ar fi o bautura potrivita pentru o tigara mai rafinata, afla ca daca esti bautor de vin poti sa combini gusturile fara nici o problema. In general ar trebui sa te feresti de combinatia de vinuri albe si trabucurile. Acest tip de vin este in general acid si un nivel crescut de citrice care nu se va potrivi deloc cu un trabuc.
Coniac – cum se potriveste cu trabucul
Coniacul este o bautura clasica ce poate echilibra esenta afumata a unui trabuc bine ales. In acest caz alegerile sunt mult mai simple, in general aceasta bautura se potriveste cam cu orice tip de trabuc. Nici in ceea ce priveste varsta coniacului nu ar trebui sa iti faci griji, acest aspect nu influenteaza gustul. De aceea, in general bautorii de coniac au mereu o sticla pastrata pentru a fi degustata cu un trabuc bun.
Rom – cum se potriveste cu trabucul
Se spune ca rom-ul ar fi cel mai bun prieten al trabucului. Tutunul si trestia de zahar se cultiva si cresc in conditii de clima aproape asemanatoare, de aceea se potrivesc de minune. Diferit fata de asocierea cu coniacul, este necesar sa stii cum sa alegi romul potrivit pentru a putea sa te bucuri de gusturile si aromele unui trabuc.
Bere – cum se potriveste cu trabucul
Ai incercat vreodata sa aprinzi un trabuc atunci cand ai baut o sticla de bere? Din fericire, exista reguli minimale atunci cand este vorba despre alegerea tipului de bere si a celui de trabuc. Alege insa o bere mai de buna calitate cu arome intense pentru ca aceasta combinatie cu trabucul sa fie una memorabila. Desigur, daca nu esti convins, poti sa incerci sa testezi mai multe tipuri de bere pana il gasesti pe cel pe gustul tau.