De ce instrumente ai nevoie pentru tencuirea peretilor si ce rol are fiecare dintre acestea

Pentru multe persoane, o schimbare inseamna o reamenajare a casei. Indiferent ca este vorba despre a schimba mobila, canapelele sau a zugravi peretii, oamenii apeleaza la aceste modificari destul de des. Pentru unii este usor sa apeleze la un profesionist. Altii, insa, prefera sa faca aceste modificari pe cont propriu.

Oricum este bine. Cu singura diferenta ca este nevoie sa ai la indemana ustensilele potrivite pentru orice ai vrea sa faci.Cel mai des, cei vizati de cate o schimbare sunt peretii. Prin urmare, iata o lista cu ustensilele de care ai nevoie atunci cand lucrezi la pereti si cu rolul fiecareia.

TOP 6 instrumente folositoare in tencuirea peretilor si rolul lor

Gletiera – O gletiera este instrumentul obligatoriu, numarul unu chiar, pentru orice tip de lucrare referitoare la tencuiala peretilor. Este folosita atat pentru gletul propriu-zis, cat si pentru a transporta si a tine tencuiala in timp ce te deplasezi in jos pe perete. Iti permite sa o aplici cu usurinta si rapiditate atat pe tavan, cat si pe pereti.

Mistrie pentru fereastra – Pentru ferestre este recomandat intotdeauna sa folosesti un instrument mai mic, asa cum este aceasta mistrie pentru ferestre, deoarece poti lucra mai curat si cu mai mare grija. Evident, acest instrument este special conceput pentru a fi utilizat in jurul ferestrelor, datorita fetei sale mai mici, care iti ofera o mai buna si usoara posibilitate de a manevra produsul pe perete in spatiile mai inguste.

Mistrie de finisare – Mistria de finisare este un alt instrument crucial in trusa ta atunci cand te apuci de tencuit. Poti alege o mistrie potrivita de pe site-ul celor de la Gletiere.ro. Iti permite sa netezesti peretele si sa aplatizezi mai mult tencuiala dupa ce o vei aplica pe perete. Este esential sa ai o suprafata buna si curata pe mistrie pentru a lasa un finisaj uniform.

Smirghel – Acesta este de mai multe feluri. Cu granulatie mai mare sau mai mica. Cel cu granulatie mare este folosit pentru a netezi rapid zonele mari cu denivelari aspre, iar cel cu granulatia mai fina este folosita pentru a finisa intreaga zona.

Gletiere pentru finisaj – Dupa ce adaugi stratul final de tencuiala pe perete, va trebui sa faci o ultima trecere, peste tot peretele, cu ajutorul unei gletiere de finisare pentru a oferi un finish neted si de inalta calitate. Acest instrument este, de asemenea, important sa il ai in trusa, deoarece fara el nu vei putea netezi stratul superior de tencuiala, iar suprafata ar putea ajunge neuniforma.

Cutit de imbinare – Cutitul de imbinare este un instrument foarte important pentru a determina o linie dreapta si pentru a delimita marginea in spatii inguste sau mici, cum ar fi spatiul dintre 2 ferestre, de exemplu.

In concluzie, setul de instrumente necesare pentru a tencui peretele nu este unul foarte mare. Cu toate acestea, pentru a avea rezultatele dorite, mai ales atunci cand alegi sa lucrezi singur, este necesar acest kit al ustensilelor. Fiecare dintre ele are un rol si o utilitate pentru aceasta activitate. Si impreuna cu ele poti avea niste pereti tencuiti perfect.

Sursa foto: freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *