Elvetia este o tara mica, dar foarte bogata care ofera privelisti incantatoare, dar si preparate minunate. Bucataria elvetiana are cate ceva de oferit turistilor care ii trec pragul iar dintre aceste mancaruri se remarca urmatoarele: Fondue, Rosti, Landjager, Raclette ,Alplermagronen, Malakoff, Quiche si tarte delicioase.
Elvetia este tara in care s-a inventat ciocolata astfel ca nu ai cum sa nu te gandesti la acest desert apetisant, dar si la branza elvetiana sau ceasurile elvetiene. Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile specifice tarii. Elveția.
Diversitatea si complexitatea gastronomiei elvetiene reflecta diversitatea culturala si geografica. Alimentele asociate cu Elvetia au la baza laptele ca ingredient esential. Acestea includ in special branzeturi tari si ciocolata. Cele mai populare feluri de mancare cu brânză sunt fondue si raclette.
Fondue este un preparat din branza topita elvetiană, servit intr-un vas, deasupra unui arzator portabil incalzit cu o lumanare sau o lampa cu spirt, Acesta se consuma prin scufundarea painei in branza.
Rosti este un fel de mancare din cartofi care poate fi gasit in toata Elvetia si este considerat o delicatesa nationala. Se consuma adesea ca si garnitura si contine cartofi rasi si prajiti, cu diferite ingrediente cum ar fi branza, mar si ceapa.
Landjager – asa cum carnatul semiuscat Landjäger a fost hrana pentru muntenii care pleacu la vantoare, aceasta gustare traditionala elvetiana contine un mix de carne de porc, vita, untura, vin rosu, zahar si condimente alese. Acest preparat este specific bucatariei traditionale. Raclette este o branza semi-tare facuta din lapte de vaca alpina. Feliile de branza raclette sunt topite si insotesc cartofi mici gatiti in coaja, cu ceapa, castraveti murati si legume.
Alplermagronen- traduse prin „macaroanele alpine” reprezinta un preparat rustic elvetian. Este una dintre cele mai apreciate feluri de mancare din Elvetia. Ingredientele cheie sunt : macaroane, branza, ceapa si cartofi.
Malakoff este o minge de branza prajita care se gaseste de obicei in vestul Elvetiei. Reteta a fost adusa de mercenarii elvetieni in timpul razboiului de aceea preparatul a fost denumit dupa batalia majora de la Malakoff. Acesta este de obicei servit ca prim fel si savurat cu castraveti murati, ceapa murata si muștar. Aceasta se asezoneaza perfect cu un vin apetisant
Quiche si tarte – aceste mancaruri trebuie neaparat sa le incerci in Elvetia. Quiche-ul si tartele cu branza elvetiana merita cu adevărat încercate deoarece sunt deserturi apetisante, care te ajuta sa intelegi cu adevarat gustul traditional elvetian.
Micile tarte cu branza sunt vesele si gustoase si arata foarte bine pe farfurii mici si frumoase. Quiche-urile mai pot sa fie umplute cu peste, carne sau legume, iar tartele pot fi acoperite cu diferite arome de la ceapa la mar dulce.
Unele sunt dulci, in timp ce altele sunt sarate insa toate tipurile indiferent de combinatiile specifice sunt cu adevarat apetisante. Aceste feluri de mâncare sunt tipice pentru aniversari si zile de nastere, astfel ca daca nu ai ocazia sa participi la un asemenea eveniment cumpara-ti o tarta si bucura-te de gustul sau minunat.