Oricine apreciaza o casa curata si ordonata, deoarece o astfel de casa poate sa ofere confort si poate contura acea atmosfera calda si primitoare.
Curatenia este importanta din foarte multe puncte de vedere:
-
Are un impact pozitiv din punct de vedere estetic;
-
Contribuie la o viata sanatoasa;
-
Permite o mai buna organizare in aproape orice activitate;
Din pacate, singurul neajuns al curateniei este faptul ca este greu de facut. Este unul dintre motivele pentru care din ce in ce mai multi oameni aleg sa opteze pentru firme de curatenie, care sa faca aceasta activitate in locul lor.
Daca te incapatanezi totusi sa faci in regim propriu curatenia de acasa, iata cateva sfaturi utile.
Trucuri care te ajuta sa eficientizezi procesul de curatenie
Pentru a economisi timp si in acelasi timp sa te bucuri de eficienta atunci cand faci curat, este bine sa urmezi urmatoarele sfaturi:
-
Nu incerca sa faci curat in toata locuinta, in aceeasi zi! Cel mai bine este sa te concentrezi pe fiecare incapere in parte, deoarece in felul acesta vei putea obtine rezultate mult mai bune;
-
Incearca sa pastrezi ordinea! Pentru a face curat cat mai rar este bine sa pastrezi ordinea. Atunci cand toate lucrurile sunt puse la locul lor, singura activitate pe care o vei avea este aceea de a sterge praful si de a da cu aspiratorul. De foarte multe ori, curatenia ocupa foarte mult timp deoarece implica si un proces de ordonare a lucrurilor aruncate prin casa;
-
Igienizeaza aparatura si mobilierul pe care il folosesti imediat dupa utilizare. Este mult mai usor sa cureti petele de pe blatul de bucatarie, murdaria de noroi sau orice alt obiect imediat dupa ce a fost murdarit. De asemenea, daca cureti cu atentie cada de baie dupa fiecare utilizare, poti evita depuerea de calcar, sapun si murdarie;
-
Arunca lucrurile de care nu ai nevoie. Trebuie sa recunoastem faptul ca adunam o multime de lucruri de care nu avem reala nevoie. In general, daca ai aparatura, obiecte si haine pe car e nu le-ai folosit de mai bine de un an, sansele sa le folosesti in viitor sunt minime. Tocmai de aceea, este bine sa le arunci sau sa le donezi. O casa curata este, de cele mai multe ori, o casa care functioneaza dupa principiul minimalismului.
-
Incepe intotdeauna sa faci curatenie de sus in jos! Daca ai rafturi, biblioteca si corpuri suspendate, acestea sunt primele pe care trebuie sa le cureti. Curatind de sus in jos vei putea sa elimini praful, care sub actiunea gravitatiei va ajunge pe podea. Podeaua este, asadar, ultima care trebuie sa fie curatata.
Persoanele care isi pastreaza mereu casa curata sunt persoane mai sanatoase, care ajung sa aiba succes in tot ceea ce intreprind. Este bine, asadar, sa nu neglijezi acest aspect.