Stilul de design ales pentru casa in care locuiesti iti exprima personalitatea si spune cate ceva despre felul tau de-a fi. Daca vrei sa fii mereu la moda poti sa combini elemente din mai multe tipuri de design. Daca iti place eleganta, atunci cu siguranta stilul modern este pe placul tau.
Iata care sunt criteriile principale prin care se definesc stilurile de amenajare:
1. Stilul modern
Open-space este conceptul care defineste stilul modern. In living piesa de rezistenta este un semineu pe combustibil solid si face legatura cu bucataria. Mobilierul are de regula picioare la vedere, figurile geometrice sunt simple iar culorile cat mai neutre.
Un alt aspect important este legat de texturi si materiale. In amenajarea moderna se folosesc materiale precum : metalul, rachita, pielea naturala sau sintetica si lemnul. Parchetul este realizat din esente de lemn precum stejarul, frasinul, fagul, nucul, mahonul african. Acestea confera o nota de eleganta locuintei tale si accentueaza tonurile naturale.
2. Stilul vintage
Elementele specifice acestui stil sunt : lemnul, piatra, fierul forjat, tapiteriile din lana sau bumbac, canapelele cu picioare din lemn la vedere, biblioteca tip vitrina si o paleta cromatica larga, in care predomina culorile neutre dar si pastelurile. Televizoarele si radiourile vintage si fetele de masa lucrate manual incununeaza cu succes acest stil.
Pentru a conferi o nota personala designului tau, poti integra unele elemente din stilul retro, cum ar fi un cufar din lemn sau sfesnice. Tapetul cu motive florale si parchetul din lemn mat sau lucios reprezinta variante ideale pentru amenajarea pardoselii in stil vintage.
Creeaza o atmosfera perfecta in locuinta ta, folosind o pardoseala laminata. Iluminatul care iasa frumos in relief prin reflectiile luminii sunt specifice acestui stil si ofera o senzatie unica de extindere vizuala a spatiului.
3. Stilul eclectic
Acest stil consta intr-o combinative de elemente care aparent nu au nicio legatura intre ele. Secretul unei amenajari eclectice consta in capacitatea de a obtine un decor unitar, de a face conexiuni clare intre obiecte si culori. Este un stil rar abordat de amatori, pentru ca nu oricine are capacitatea de a reusi ci doar cei care sunt mai indrazneti si nu se tem sa faca combinatii unice. Pentru o amenajare reusita ai nevoie atat de cunostinre de design, cat si un plus de experienta.
Principalele caracteristici ale acestui stil sunt: prezenta contrastelor la orice aspect al amenajarii, vechi si nou, elegant și simplu, de aceea se folosesc obiecte extravagante si simple, minimaliste, culori puternice si tonuri neutre.
Stilul eclectic reuneste elemente reprezentative din epoci diferite in stiluri diferite. Intr-o amenajare in stil eclectic puteti introduce texturi discrete, fine, moi, dar si proeminente si imprimeuri supradimensionate. Regula de aur care defineste acest stil este realizarea unei armonii perfecte care sa ofere un decor extrem de placut din punct de vedere vizual.